Teakdekken

Teakdek

Teak is een kostbare houtsoort die voor bijna elke toepassing geschikt is. Het is sterk, duurzaam en werk bijna niet. Daarnaast is het goed te bewerken en splintert het vrijwel niet. Teak is goed bestand tegen weer en wind blijft zelfs mooi als het weinig of niet onderhouden wordt. Het is voldoende om uw dek 1 a 2x per jaar te reinigen met een natuurlijke zeep en een zachte borstel. Teak is rijk aan natuurlijke olie, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het materiaal. Deze onbehandelde houtsoort bevat veel kalk
waardoor de oppervlakte zowel droog als nat altijd stroef zal blijven aanvoelen. Daarnaast veroorzaakt de houtsoort geen roest of corrosie als het in contact komt met metaal. Een teakdek heeft tevens een erg goed isoleren vermogen waardoor de temperatuur in uw schip altijd redelijk behaaglijk blijft.

In principe is elke kuip of scheepsdek weer anders, daardoor moeten alle losse delen op maat gemaakt worden. Ook uw persoonlijke smaak kan invloed hebben op de manier hoe het teakdek gelegd wordt. Het kwalitatief leggen van teakdekken vergt specialisme en vakkennis. Door de vele jaren ervaring kan PJ Jachtbetimmering teakdekken van hoogstaande kwaliteit leveren. Met het juiste onderhoud en behandeling gaat een teakdek dan ook jarenlang mee. Ook voor onderhoud en reparatie aan uw bestaande teakdekken zoals vervanging van kapotte delen of het opschuren, uitfrezen en opnieuw rubberen van uw dek kunnen wij u goed van dienst zijn.
Voor vragen neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunststof teak

Een alternatieve variant op teak is kunststof teak. De voordelen van kunststof teak ten opzichte van echt teak zijn: het is voordeliger en duurzamer, het vraagt minder onderhoud en het is in verschillende kleuren verkrijgbaar.