Teakdekken

Teakdek

Teak is een kostbare houtsoort die voor bijna elke toepassing geschikt is. Het is sterk, duurzaam en werk bijna niet. Daarnaast is het goed te bewerken en splintert het vrijwel niet. Teak is goed bestand tegen weer en wind blijft zelfs mooi als het weinig of niet onderhouden wordt. Het is voldoende om uw dek 1 a 2x per jaar te reinigen met een natuurlijke zeep en een zachte borstel. Teak is rijk aan natuurlijke olie, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het materiaal. Deze onbehandelde houtsoort bevat veel kalk
waardoor de oppervlakte zowel droog als nat altijd stroef zal blijven aanvoelen. Daarnaast veroorzaakt de houtsoort geen roest of corrosie als het in contact komt met metaal. Een teakdek heeft tevens een erg goed isoleren vermogen waardoor de temperatuur in uw schip altijd redelijk behaaglijk blijft.

Toepassing

In principe is elke kuip of scheepsdek weer anders, daardoor moeten alle losse delen op maat gemaakt worden. Ook uw persoonlijke smaak kan invloed hebben op de manier hoe het teakdek gelegd word. Het kwalitatief leggen van teakdekken vergt specialisme en vakkennis. Door de vele jaren ervaring kan PJ Jachtbetimmering teakdekken van hoogstaande kwaliteit leveren. Met het juiste onderhoud en behandeling gaat een teakdek dan ook jarenlang mee. Ook voor onderhoud en reparatie aan uw bestaande teakdekken zoals vervanging van kapotte delen of het opschuren, uitfrezen en opnieuw rubberen van uw dek kan PJ jachtbetimmering u goed van dienst zijn.

Tek-Dek

Tek-Dek (kunststof teak dekken) is een volledig nieuwe variant, Tek-Dek is een stuk goedkoper dan de traditionele teak dekken. Tek-Dek is een kunststof soort die wordt gebruikt in plaats van een teak dek. De eigenschappen zijn in gebruik nagenoeg gelijk aan teak dek en hiernaast heeft het dezelfde uitstraling. De montage van Tek-Dek is nieuw en PJ-Jachtbetimmering is de eerste en enige specialist in Friesland voor en van Tek-Dek Benelux. Een groot voordeel van Tek-Dek is dat het onderhoudsvrij is, hiernaast is ook de prijs een stuk lager waardoor er steeds vaker voor dit alternatief wordt gekozen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u een aantal vragen heeft en enthousiast bent geworden. Neem gerust contact met ons op en wij staan u graag te woord en komen ten aller tijde met een passend advies.